Наско Сираков: Съжалявам много за Мъри, по-тежка нощ не съм имал!

"По-тежка нощ не съм имал. Съжалявам много за решението на Мъри. Той изложи своята гледна точка, аз ще кажа моята", заяви собственикът на Левски Наско Сираков пред БНТ, след като в събота късно вечерта Станимир Стоилов обяви, че напуска клуба. Треньорът изтъкна като причина начина на управление и решенията, които бяха взети на последното Общо събрание.

"От два месеца съм му казал, че Иво Ивков е приключил за мен, защо не съм го уволнил тогава е друг въпрос. Човек, който демонстрира изключително неуважение към мен и генералния спонсор, некомуникативна личност, отблъсква хората от Левски. Стоилов много добре ме познава и се опитвам два дни да го убедя, че Ивков няма проблем с "Палмс Бет", а с мен. Кълна се във внучките ми, че генералният спонсор не ми е налагал да уволня Ивков", изложи своята версия Наско.

"По повод този прословут договор за управление - генералният спонсор е отпуснал 1 900 000 лева на клуба, а е фактурирал около 750 000 лева, които не си е поискал. Има вероятност след време да го направи, но са заявявали, че това никога няма да се случи", продължи собственикът на "сините".

"Една година търсихме генерален спонсор. Най-голямата оферта беше от друга бетинг компания, получихме договор за пет години по един милион на година. Левски е зависим финансово от генералния спонсор, който е дал до този момент над девет милиона. Никога няма да депозирам акциите. Организираните фенове искат да принудят Мило Борисов да се оттегли и аз да остана сам, и после да ми вземат акциите. Депозиране на акциите в клуба означава, че те губят правото си на глас и от другия ден т.нар Сдружение или Тръста започват да управляват клуба. Мен не ме притеснява, че трима човека вдигат плакати и хвърлят бомби. Очаквам свастики, за да бъдат по-големи наказанията. Този филм съм го гледал. Аз война не водя с никой! Никога не съм ги обидил, те дори не са 1% от "синята" общност", каза още Сираков.

"Опитах се три дни да разговарям със Стоилов. Едното му условие беше неизпълнимо. Въпреки това му казах, че Ивков може да остане на работа в клуба, но не на този пост. Като гледам как хора от Сдружението се хвърлят да спасяват Ивков сега съжалявам, че не съм го уволнил още преди година. Ще бъде направена ревизия на всички договори подписани от него през последните шест месеца. Дай Боже, нищо да не излезе.

Готов съм на всичко, с изключение на това - Ивайло Ивков да бъде изпълнителен директор. Той може да бъде единствено шеф на правния отдел на клуба. Нямам вариант кой да води Левски срещу ЦСКА. Ще го мислим, днес-утре, ще вземем решение. До пресконференцията все още се надявах, че има някакъв шанс Мъри да размисли.

Мъри се заблуждава. Той си мисли, че Пепи Ганев не е в НС, защото щял да гласува против уволнението на Иво Ивков. Него може да го уволни УС, а не Надзорният Съвет. Със сигурност в НС ще има представител на Левски и няма да бъде човек на "Палмс Бет". Раната в Левски е най-дълбоката, ще трябва да продължим да се справяме и без него", разкри легендарният нападател на "сините".

"Винаги съм готов да правя опити Мъри да работи на "Герена". Той каза една голяма неистина. Клубът не е бил на печалба 18 млн, клубът е на финансова загуба за изминалата година! Никаква печалба нямаме. Те иначе НАП ще дойдат и ще запорират всичко. Клубът е над 1 млн. на загуба, когато говориш за цифри не може да е така, както аз си играя с внучките. Състоянието на Левски е изключително по-добро отпреди година и половина. Ивков не е уволнен. Той ще си изпълнява длъжността, докато не бъде заменен. Ивков много добре знае защо е освободен - заради неговото арогантно и невъзпитано отношение към мен. С такива хора не мога да работя", признава собстеникът.

"Обещал съм да спася Левски, това ще разберете много скоро. Ще го направя! Подготвям доста сериозни неща! Никога не са водени преговори със Станислав Генчев. До снощи имах надежда, че Мъри ще размисли. Не мога да кажа, че "Палмс Бет" ще продължи да дава пари за Левски. Те са подложени под сериозен натиск. В мое лице имат приятел. На тези хора всички левскари трябва да са много благодарни, защото нямаше да има Стоилов, Купа и отбор. Няма нищо, което Мъри да е поискал, и ние да не сме му го изпълнили. Не е вярно, че Левски се управлява задкулисно. Левски е най-белият клуб в България. При нас няма черни пари. Всяка стотинка минава по банков път. Всеки лев е осчетоводен и се знае къде отива", категоричен е Сираков. /БГНЕС