Народното събрание прие оставката на депутата, който трябва да оглави тотото

Народните представители гласуваха оставката на Александър Тодоров от ИТН. На първото гласуване 131 народни представители я подкрепиха, 0 бяха против и 2 се въздържаха, предаде репортер на БГНЕС.

Стигна се до повторно гласуване, защото лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ имаше проблем с машината за гласуване. В крайна сметка това не промени крайното решение.

155 депутати гласуваха втори път, от тях 148 бяха за, нито един против, и само един народен представител се въздържа. Оставката беше приета.

БГНЕС припомня, че депутатът от ИТН Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. 32-годишният Тодоров е роден в Хасково и бе избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание от район Плевен.

Междувременно, на закрито заседание във вторник Софийски градски съд спря вписването на новото ръководство на Българския спортен тотализатор. До решението на СГС, което не подлежи на обжалване, се стига след жалба от страна на досегашните членове на Управителния съвет на тотото Христо Йовов и Гошо Гинчев. /БГНЕС

Тагове: