Напрежение в Айтос, протестиращи разкъсаха кордона полиция

Невиждан протест в Айтос. Деца поведоха жива верига, с която беше блокиран входа на града в посока Провадия. Няколко стотин души потеглиха в стройни редици от мястото, на което преди дни загинаха 33-годишен мъж и двете му деца, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Протестът е под надслов "Стига жертви". На мястото на тежката катастрофа от миналата седмица, на ул. „Хаджи Димитър“, бяха положени много цветя, а близки на загиналите също се включват в демонстрацията.

Жестока катастрофа в Айтос: ТИР уби баща и две деца, майката и пешеходец са в болница

Стигна се и до кратки сблъсъци между протестиращи и полицаи. Сред хората, които най-гласно изразяваха недоволство, бе братът на загиналия млад баща – Нури. Протестиращите просто отказаха да се съобразят с разпорежданията на униформените и разкъсаха плътния кордон от служители на МВР. Така стигнаха до края на града, където издигнаха плакати.

Демонстрантите бяха от Айтоско и Руенско. Сред протестиращите се появи и кметът на Айтос. С викове „Тировете вън“ и „Искаме път, не искаме тирове-убийци“ те настояха за изграждането на обходен път и постоянно присъствие на полиция.

Пътят е изключително натоварен. Именно оттам преминава основния тежкотоварен трафик от Провадия към Айтос. Местните са категорични, че изграждането на кръгово кръстовище или светофар няма да реши проблема. Хората настояха и за справедливо наказание, спрямо всички виновни за трагедията. /БГНЕС