Наоми Осака е бременна, завръща се на корта след година

Бившата номер 1 в света Наоми Осака няма да играе тенис през тази година, след като разкри, че е бременна с първото си дете. Преди седмица стана ясно, че носителката на четири титли от Големия шлем ще пропусне Откритото първенство на Австралия, което започва на 16-ти януари. Японката не обяви причината да не играе в Мелбърн, където е двукратна шампионка, но сега разкри голямата новина.

"Нямам търпение да се завърна на корта, но ето една важна новина за 2023. В последните месеци осъзнах, че животът е кратък и не трябва да приемаме за даденост нито един момент. Знам, че ми предстоят много вълнуващи моменти в бъдеще - един от тях е моето дете да гледа как играя тенис и да казва: Това е моята мама", написа Осака в социалните мрежи.

"Тази година ще бъде пълна с уроци за мен и се надявам да ви видя на старта на следващата, защото ще бъда на Аустрелиън Оупън 2024", допълни 25-годишната тенисистка. Осака, която вдигна трофея в Австралия през 2019 и 2021, не е играла в Тура от септември миналата година, когато се отказа преди втория кръг на турнира в Токио заради заболяване. В последните години японката се бори и с ментални проблеми, поради което се отказа от участие в редица турнири и изпадна от топ 40 на световната ранглиста.

Аустрелиън Оупън 2023 ще се проведе в периода 16-29 януари. /БГНЕС

Категории: