Нанков: Взимаме крути мерки за материалите около моста на АМ „Струма”

Ще бъдат взети крути мерки спрямо материалите около моста на АМ „Струма” при Дупница. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след работна среща в Кюстендил по повод инцидента на магистралата, при който при пожар бяха компрометирани елементи от съоръжението, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. „Ще покажем цялата строгост на процедурите – административни и нормативни такива, по отношение на собственика на материалите”, заяви Нанков.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков участва в среща на институциите, отговорни за разчистване на пространството около моста при 62-ри км на АМ „Струма“. Тя се проведе в сградата на областна администрация в Кюстендил. В закритата за медиите среща участваха още председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, областният управител на област Кюстендил Виктор Янев, представители на РИОСВ-Перник.

По време на срещата стана ясно още, че собствеността върху терените, граничещи със сервитута на държавния път не е доказана, защото има съдебни процедури с общината. Към момента сервитутът на моста е разчистен от материали и отпадъци, но в непосредствена близост има струпани други отпадъци.

БГНЕС припомня, че преди седмици виадуктът на магистралата при Дупница беше силно повреден от пожар, избухнал в сметище под моста./БГНЕС