Найденов: Поздравявам момчетата за показаната борбеност

Старши треньорът на националния отбор по волейбол за мъже до 21 години Найден Найденов изрази съжаление за пропуснатите шансове срещу Полша, но поздрави момчетата си за сърцатата игра.

Найден Найденов.

"Показахме сериозен характер, особено в началото на мача. Поздравявам момчетата за показаната борбеност. За съжаление отново се прояви този малък проблем, който имаме, че не успяваме да запазим концентрация през цялото време. Всички мачове дотук са много полезни за играчите, защото имат шанс да се изправят срещу отбори, които играят мъжки волейбол при това на такъв значим форум. Надявам се всички тези срещи да се отразят положително на момчетата и те да продължат да се развиват. За съжаление не успяхме да запазим това темпо, което показахме в първите 2 гейма“, каза Найденов.

Той коментира и слабото начало на третия гейм, в чийто край се доближихме само на 3 точки до поляците, след като изоставахме с 8, но го загубихме.

Забелязва се колко гейма сме изгубили по същия начин. Започваме слабо, разиграваме се при 23:18 и стигаме до изравняване. И днес в третия сет имахме възможност да изравним, въпреки че губехме доста. За мен понякога е необясним този срив, случващ се в главите на момчетата. Но пак повтарям - те наистина дадоха всичко от себе си и се бориха срещу отбори от челните редици на големи първенства. Поздравявам ги още веднъж. Продължаваме нататък да се борим за петото място, което също е много голям успех. Това е реалността", допълни той.

Разочарованието в българския лагер логично преобладаваше след драматичната загуба от Полша с 2:3 на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години в България и Италия.

Тежък мач с много емоции. Но в крайна сметка значение има само крайният резултат, така че разочарованието преобладава. Сега ще се борим за петото място, което също изобщо не е зле. Особено за нас, по-малките. Много ще се радваме, ако го постигнем. И утрешният мач с Бразилия е много важен, за да се вдигнем от днешното разочарование“, заяви най-резултатният в срещата за България с 19 точки Александър Николов.

Наистина в мача имаше много емоции. Стана хубава среща, но накрая най-важното е крайният резултат. Разбира се, петото място е нещо, което желаем. Както за нас по-малките, които преди един месец станахме втори и сега, ако успеем да сме пети, ще е голямо постижение, така и за другите момчета, за които това е последно Световно“, допълни Георги Татаров. /БГНЕС