Найденов: Борбата продължава, всичко може да се случи

Селекционерът на България Найден Найденов коментира мача с Русия от втората групова фаза на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г., спечелен от "Сборная" с 3:0.

Селекционерът на младите "лъвове" Найден Найденов.

"Не ни достигна сигурност в ключовите моменти. В първите два гейма вървяхме равностойно до 15-а-16-а точка, имахме своите възможности, няколко нереализирани контраатаки, с които можехме да поведем в резултата. Увереността в руския отбор беше ключът. Личи си, че тимът им е свикнал и умее да печели такива тежки мачове. Доволен съм от всички момчета. Те се опитаха и дадоха всичко от себе си. Те трупат сериозен опит на такива първенства. Борбата продължава. Имаме още важни срещи, в които всичко може да се случи. За мен е важно играчите да се раздават и да се борят. Всеки мач за тях на този форум е стъпка напред по пътя към големия волейбол", заяви Найден Найденов.

Диагоналът Георги Татаров, който спечели сребърен медал от Световното първенство по волейбол до 19 години, се включи добре при загубата от Русия с 0:3 на шампионата на планетата за мъже до 21 години в България и Италия.

Не влязохме достатъчно концентрирано в мача. Сякаш бяхме по-отпуснати от Русия, които знаеха какво искат. В тази група, когато загубиш една среща, след това става много трудно. Сега трябва да спечелим следващите два мача на всяка цена, иначе няма да играем финална четворка. Не бяхме достатъчно концентрирани в някои важни ситуации, но има и такива мачове и се надявам да се отърсим бързо от загубата и утре да започнем с нови сили“, коментира Татаров.

А помагат ли победите, които световните вицешампиони до 19 години натрупаха, на момчетата, които играят и на шампионата до 21 г.?

Със сигурност, когато си втори на Световно първенство, получаваш някакво самочувствие. За себе си смятам, че имам самочувствие, което успявам да покривам. Надявам се, че помагаме. Опитваме се постоянно да показваме желание и че искаме и тук да спечелим медал, защото знаем какво е чувството да се качиш на подиума“, добави той. /БГНЕС