Най-добрите футболисти, които ще пропуснат Мондиала в Катар (част 2)

Световното първенство в Катар наближава и то ще бъде възможност за най-добрите играчи в модерната игра да покажат качествата си пред целия свят. Отвъд Лионел Меси и Кристиано Роналдо, феновете на футбола ще се насладят още на играта на Килиан Мбапе, Кевин Де Бройне, Неймар, Роберт Левандовски и много, много други.

Има обаче много футболисти от световна класа, които няма да участват на Мондиала по различни причини – защото техните отбори не се класираха за финалите, защото са контузени или просто защото не попаднаха в състава за първенството.

Ето част от най-добрите играчи, които няма да видим в Катар:

Халфове

Марко Верати, Николо Барела

Още големи липси, дошли от провала на Италия в квалификациите.

Мартин Йодегор

Йодегор е лидерът на вдъхновения тим на Арсенал, който се представя изключително от началото на сезона във Висшата лига и мечтае за първа титла от 19 години насам. Норвегия обаче не успя да се класира за Световното първенство.

Н‘Голо Канте, Пол Погба

Канте и Погба бяха неизменни титуляри преди четири години и имаха основна заслуга за спечелената световна титла от Франция в Русия. Този път селекционерът на Дидие Дешан ще трябва да разчита на изцяло нови халфове в центъра на терена, избирайки между младите Едуардо Камавинга и Аурелиен Чуамени, както и класните, но непостоянни Адриен Рабио и Матео Гендузи.

Жоржиньо Вайналдум

Тежка контузия спря един от най-опитните играчи на Нидерландия за участие в Мондиала.

Тиаго Алкантара

31-годишният Тиаго има 46 мача за Испания, но Луис Енрике не намери място за него в състава си, пълен с млади и талантливи играчи.

Нападатели

Ерлинг Холанд

Може би най-голямото име, което няма да видим в Катар. Нападателят на Манчестър Сити стартира много силно кампанията в новия си тим, но няма да играе на Мондиала, след като Норвегия финишира трети в своята квалификационна група зад Нидерландия и Турция. Самият офанзивен футболист вкара пет гола в десет мача в квалификациите, като има 21 гола в едва 23 мача за националния отбор – но няма да добави към сметката си на Световното първенство.

Мохамед Салах

Несправедливият до известна степен формат на квалификации в Африка ще коства на някои от топ отборите място на Световното и един от тях е този на Египет, където играе нападателят на Ливърпул. Звездата на мърсисайдци пропусна дузпа при загубата от Сенегал в плейофа за участие в Катар. След като контузия навреди на турнира му през 2018, Салах вероятно ще трябва да почака още четири години, за да покаже на какво е способен на Мондиала, а тогава ще е на близо 34 години.

Диого Жота

Португалия загуби един от най-постоянните и креативни свои футболисти заради контузия.

Роберто Фирмино

Още един играч от звездното нападение на Ливърпул, който няма да видим в Катар, след като селекционерът на Бразилия Тите не го взе в състава. Решението на Тите изглежда странно с оглед на добрата форма на Фирмино от началото на сезона, като статистически той има по-добри показатели от другите опции в атака за Селесао, но трябва да се признае, че петкратните световни шампиони разполагат с огромна конкуренция в нападение.

Виктор Осимен

Скорошният фокус върху Нигерия пада върху страхотните екипи година след година, но на терена „суперорлите“ всъщност сформираха много талантлив отбор, водени от нападателя на Наполи. Въпреки това, слабо представяне в турнира за Купата на африканските нации бе последвано от отпадане от Гана в плейофа, като Осимен не успя да добави към четирите гола от предишната групова фаза.

Александър Исак

Наследникът на Златан Ибрахимович няма да бъде видян на Световното първенство след плейофната загуба на Швеция от Полша. Провалът за класиране на Мондиала до известна степен се дължи и на спада във формата на самия Исак. Нападателят потегли уверено в новия си отбор Нюкасъл, като паузата тази година може да се окаже полезна за 23-годишния футболист, който се цели в бъдещи турнири, където да демонстрира уменията си.

В допълнение някои играчи заминават за Мондиала с контузии и не е ясно дали ще могат да вземат участие в мачовете. Сред тях са лидерът на Сенегал Садио Мане, звездата на Южна Корея Хюн Мин Сон, офанзивният халф на Аржентина Пауло Дибала, голмайсторът на Белгия Ромелу Лукаку, английските национали Кайл Уокър и Калвин Филипс, световните шампиони с Франция Рафаел Варан и Оливие Жиру. /БГНЕС

Категории: