Надал даде само три гейма на Козлов по пътя към четвъртфиналите в Акапулко

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 500 в Акапулко, след като победи американеца Стефан Козлов с 6-0, 6-3 в мач от втория кръг на надпреварата. По този начин испанецът подобри рекорда си за най-добър старт на сезон в своята кариера, като вече има 12 победи и нито една загуба през 2022 година.

Рафаел Надал

Козлов, който в миналия кръг победи Григор Димитров след маратонски мач, днес нямаше сили да се противопостави срещу световния номер 5, който спечели 10 от първите 11 гейма, за да си подсигури успеха, дошъл след час и 16 минути игра. "Винаги е важно да спечелиш възможно най-бързо, но най-важното е изобщо да спечелиш. Днес беше в два сета, което е страхотна новина, така че ще се опитам да се възстановя за утрешния мач срещу тежък опонент", коментира след победата Надал. За място на полуфиналите той ще спори с друг американец - Томи Пол, който победи сърбина Душан Лайович със 7-6(6), 2-6, 7-5.

Напред продължава и водачът в схемата Даниил Медведев, който тази седмица се бори да стане номер 1 в световната ранглиста. Руснакът разби Пабло Андухар с 6-1, 6-2 и ще играе с японеца Йохишито Нишиока на четвъртфиналите. Медведев и Надал могат да се срещнат в полуфиналите.

В долната част на схемата Стефанос Циципас ще играе с Маркос Гирон, а Камерън Нори ще премери сили с Петер Гойовчик. /БГНЕС