Над 400 боксьори със заявки за Европейското първенство в София

Над 400 боксьори от 39 държави се очаква да вземат участие на Европейското първенство за младежи и девойки в София. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 14 до 21 април в зала „София“. Интересът около турнира е огромен, като единствено представители на Русия и Беларус няма да вземат участие, тъй като страните са наказани от Международната федерация IBA.

Борислав Бояджиев.

България ще бъде представена от общо 18 боксьори на шампионата – 11 при младежите и 7 при девойките. Входът за зрители ще бъде свободен. Началото на турнира е на 14 април, като официалното откриване ще бъде от 18:00 часа. Сесиите ще се провеждат от 14 и 18 часа, като финалите ще бъдат в два дни – на 20 и 21 април.

Доволен съм от подготовката, която направихме. От една седмица правим спаринги с боксьорите на Румъния, а от днес започваме и с тези на Германия. Вече три седмици в София тренират и момчетата от Украйна, така че имаме възможност да премерим сили и да видим докъде сме стигнали. Това е поредната стъпка за тези момчета по пътя към мъжкия бокс, така че е хубаво да могат да се изявят пред родна публика“, каза в Пресклуб България треньорът на националния ни отбор за младежи Борислав Бояджиев.

Списък на участниците за България на ЕП:

Младежи:

48 кг – Йоан Стефанов

54 кг – Любослав Методиев

57 кг – Димо Тониев

60 кг – Тони Илиев

63.5 кг – Марио Радев

67 кг – Любомир Ангелов

71 кг – Кристиян Митев

75 кг – Стелиан Страхилов

80 кг – Жан-Божидар Сидеров

86 кг – Георги Стоянов

+92 кг – Кирил Борисов

Девойки:

48 кг – Люба Атанасова

52 кг – Николинка Бояджиева

54 кг – Кристина Станева

57 кг – Румяна Александрова

63 кг – Вергиния Тилева

75 кг – Йелис Илязова

+81 кг – Гергана Георгиева. /БГНЕС