Люис Хамилтън остава в Мерцедес още две години

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще продължи да се състезава за Мерцедес и през следващите два сезона, след като днес удължи договора си с тима. 36-годишният Хамилтън е с Мерцедес от 2013 година и спечели шест от титлите си в този период.

Люис Хамилтън

"Трудно ми е да повярвам, че вече девет години работя с този невероятен отбор и съм развълнуван, че ще продължим партньорството си за още две години. Постигнахме заедно много, но има още какво да постигнем, както на пистата, така и извън нея. Аз съм изключително горд и благодарен на Мерцедес, че ме подкрепя в борбата ми да подобря равенството и разнообразието в нашия спорт. Те поеха отговорност и направиха важни крачки в това да изградят един по-инклузивна среда", сподели Хамилтън, след като подписа новия си контракт.

През този сезон британецът записа три победи в осем старта, но изостава от лидера в класирането при пилотите Макс Верстапен от Ред Бул с 18 точки. "Неговите постижения в спорта говорят сами за себе си. Неговият опит, скорост и умения той е на върха на възможностите си в момента", коментира изпълнителният директор на Мерцедес Тото Волф. "Наслаждаваме се на битката, която ни очаква през този сезон и затова искахме да подпишем този договор бързо, за да не ни разсейва нищо на пистата. Винаги съм казвал, че докато Люис притежава желанието за надпревара, той може да продължи с нас, докато иска", допълни Волф. /БГНЕС