Набиращият скорост Наполи посреща Реал Мадрид

Отборът на Наполи ще посрещне 14-кратния европейски шампион Реал Мадрид в най-интригуващия двубой от програмата на Шампионската лига за днес, 3 октомври. Двубоят на стадион "Диего Армандо Марадона" от група С на турнира ще започне в 22:00 часа българско време.


Шампионите на Италия започнаха колебливо защитата на титлата си в Серия А и записаха две равенства и една загуба в първите си пет мача, което доведе до конфликт между клуба и звездата Виктор Осимен. В последните си два двубоя обаче неаполитанци показаха истинското си лице и записаха победи над Удинезе с 4:1 и над Лече с 4:0. В първата си среща от група С тимът на Руди Гарсия победи Брага с 2:1 като гост, а сега италианският отбор ще търси втори пореден успех.

От своя страна Реал Мадрид започна груповата фаза с минимална победа над Унион Берлин с 1:0. Кралският клуб бе разклатен след загубата от Атлетико Мадрид с 1:3 в градското дерби миналата неделя, но след това играчите на Карло Анчелоти победиха последователно Лас Палмас (2:0) и Жирона (0:3). Наполи и Реал Мадрид са се срещали четири пъти в Шампионската лига до този момент, като мадридчани имат три победи и едно равенство, включително два последователни успеха с 3:1 в осминафиналите на надпреварата през сезон 2016/17.

В другия мач от групата Унион и Брага ще търсят първи точки в сблъсъка си в Берлин.

Пълна програма за мачовете във вторник:

Група А

22:00, Копенхаген - Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед - Галатасарай

Група В

22:00, Ланс - Арсенал, ПСВ - Севиля

Група С

19:45, Унион - Брага

22:00, Наполи - Реал Мадрид

Група D

19:45, Залцбург - Реал Сосиедад

22:00, Интер - Бенфика. /БГНЕС