МВР: Не разполагаме с кадри, доказващи сблъсък между враждуващи фенове на протеста

"Към настоящия момент МВР не разполага с кадри, доказващи масов сблъсък между враждуващи фенове". Това разкри министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в отговор на въпрос от депутата Кристина Петкова, свързан с кървавите сблъсъци по време на протеста срещу БФС на 16 ноември.


Още в часовете след мача и в следващите дни от МВР твърдяха, че сблъсъците между протестиращи и служители на реда са започнали след сбиване между фенове на различните отбори, които се събраха пред Националния стадион. От своя страна от организираните фенове категорично отрекоха, че е имало конфликт между тях.

В крайна сметка от МВР признават, че няма доказателства за такива сблъсъци между агитките. На въпрос защо полицията е позволила смесване на агитките, въпреки че организаторите на протеста планираха феновете на различните отбори да бъдат разделени на три места, Стоянов отговаря: "Фенове на футболните отбори не са заявявали присъствие на протеста под форма на отделни агитки или ултраси с определена клубна принадлежност... При придвижването на участниците в протеста, голяма част от тях не са били с отличителни знаци, дрехи или други, показващи пристрастие към даден футболен клуб, поради което е било невъзможно разделянето им".

Това твърдение е странно, тъй като организаторите на протеста съвсем ясно бяха публикували във Фейсбук плана за позициониране на различните агитки, включително и с графики, а от МВР през цялото време твърдят, че са следели организацията на протеста в социалните мрежи. /БГНЕС

Категории:

Тагове: