МВнР: Не е имало български гражданин на борда на отклонения в Минск самолет

На борда на отклонения в Минск пътнически самолет на Ryanair не е имало български гражданин, съобщиха от Министерството на външните работи.

В отговор на отправената от посолството ни във Варшава молба към компетентните дирекции на Министерството на външните работи на Литва за предоставяне на информация днес началникът на сектор „Южен Кавказ и Централна Азия“ в отдел „Политика за източно съседство“ на МВнР на Литва е информирал по телефона консула ни във Варшава, че на борда на самолета не е имало български граждани.

Световните лидери срещу Минск за драма с пътнически самолет

МВнР е изпратило запитване за наличието на борда на самолета на наши сънародници и до авиокомпанията-превозвач, като към момента очакваме отговор.

МВнР на Република България не е получавало сигнали и молби за съдействие от български граждани във връзка принудително отклонения в Минск самолет на Ryanair.

Лукашенко става опасен за Европа

България определи като абсолютно неприемливо и изключително тревожно принудителното отклоняване и приземяване в Минск на редовния полет на Ryanair от Атина за Вилнюс. Принудителното кацане на самолета на Ryanair в Минск е много сериозно нарушение на международните норми, припомнят от министерството. /БГНЕС