Музети шокира Джокович, Медведев спря Зверев

Новак Джокович отпадна от силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло след изненадващо поражение от Лоренцо Музети в три сета - 6-4, 5-7, 4-6, за близо три часа игра.

Двубоят бе изключително непредсказуем до последната точка, като зрителите по трибуните станаха свидетели на цели 15 пробива. Световният номер 1 започна с пробив, който моментално бе върнат от италианеца, само за да последва трети такъв и Джокера да води с 4-2. Сърбинът имаше два сетбола на сервиса на Музети при 5-2 в своя полза, но съперникът му не само удържа подаването си, а след това направи нов пробив. След това обаче Музети се пропука на свой ред и така сетът приключи в полза на Джокович. Втората част също беше безкрайно непостоянна и от двете страни на корта, като започна с четири последователни пробива. Ноле първи спечели сервис гейма си, а след това поведе и с пробив. Музети обаче направи рибрейк, а след това още един пробив, за да сервира за изравняване на сетовете. Джокович върна брейка, но отново бе пробит и този път това се оказа фатално.

Новак Джокович.

В началото на третия сет срещата бе прекъсната заради дъжд. След завръщането на двамата пробивите спряха за известен момент, преди италианецът да нанесе решителния си удар в седмия гейм. При 5-4 и сервис за мача Джокера се бори и спаси три мачбола, като имаше и точка за връщане на брейка, но в крайна сметка бе пречупен. За Музети наградата бе първа победа над сърбина след три поредни загуби и изцяло италиански сблъсък на 1/4-финалите с Яник Синер, елиминирал също след обрат Хуберт Хуркач от Полша.

Даниил Медведев също продължи към последните осем в турнира, след като обърна на свой ред Александър Зверев след 3-6, 7-5, 7-6 (7) за над три часа здрава битка.

Даниил Медведев.

Руснакът поведе с пробив в първия сет, но след това германският му опонент влезе в страхотна серия и взе откриващия сет. Медведев на два пъти дърпаше с пробив аванс във втората част, но и двата пъти Зверев се връщаше в резултата. Нещо повече - германецът имаше сервис за приключване на мача при 5-4, но тогава третият в схемата влезе в серия от три поредни гейма и вкара срещата в решителна трета част. В нея Зверев отново имаше сервис за крайната победа при 5-4 и отново се пропука. Стигна се до тайбрек, който също бе особено драматичен. Медведев поведе с 5-2 точки, но серия от четири поредни даде мачбол на съперника. Руснакът го отрази и спаси още един, преди да сложи точка на спора след 9-7 точки. За място на полуфиналите той ще играе с датчанина Холгер Руне, който се класира напред без игра след отказа на Матео Беретини.

Действащият двукратен шампион в надпреварата Стефанос Циципас преодоля Николас Яри от Чили в два сета и на 1/4-финалите ще играе с американеца Тейлър Фриц, който елиминира Иржи Лехечка, който сложи край на участието на Григор Димитров, след 4-6, 6-4, 6-1. В последния мач от четвъртфиналите един срещу друг ще се изправят Ян-Ленард Щруф и Андрей Рубльов. /БГНЕС