МС решава за подготовката и произвеждането на предстоящите избори

Проект на решение за подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. Това е една от точките в дневния ред на правителственото заседание в четвъртък, предаде репортер на БГНЕС.

С такива решения преди предходните избори, например, се определи вицепремиер, на когото се възлага координацията по изпълнението на дейностите, свързани с организационно-техническата подготовка на изборите.

Правителството вече одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на страната ни, както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември 2021 г. Средствата в нея са в размер на 123,8 млн. лева, като общите разходи са разпределени за два тура на изборите, предвид допускането за произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент в два тура.

В дневния ред на заседанието на кабинета фигурират 9 точки. Сред тях е и проект на решение за промени на представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество. /БГНЕС