Може ли Тейлър Суифт да пее в Токио и да гледа Супербоул в Лас Вегас в два поредни дни?

Голямата звезда на американската поп музика Тейлър Суифт не пропуска мачовете от Националната футболна лига на своя нов любим Травис Келс. Опитният футболист бе избран за най-добър играч при победата на неговия Канзас Сити Чийфс над Балтимор Рейвънс в неделя, която класира настоящите шампиони за Супербоул LVIII.


Най-гледаното спортно събитие в света ще се проведе на 11 февруари в Лас Вегас, а съперник на Чийфс ще бъде тимът на Сан Франциско Фортинайнърс. Дотук присъствието на Суифт на трибуните носи късмет на Канзас Сити, но тя е под угрозата да пропусне най-важния мач за сезона. Причината е нейното изключително успешно турне "Eras", в което са заложени четири поредни концерта в Токио в периода 7-10 февруари. Ню Йорк Таймс изчислява дали е възможно Суифт да стигне от Токио до Лас Вегас в рамките на един ден.

Краткият отговор е: Да. В полза на Суифт играе голямата часова разлика - 17 часа - между Токио и Лас Вегас. Разбира се, от голяма помощ ще са и двата частни самолета на певицата. По-малкият от тях е Фалкон 900LX, който може да измине 4750 морски мили без презареждане, но разстоянието между летище Ханеда в Токио и летище Хари Рийд в Лас Вегас е 4821 мили, което означава, че Суифт ще трябва да използва по-голямата си машина - Фалкон 7Х, който има капацитет да измине 5906 морски мили.

Тук обаче се появява нов проблем - Супербоул привлича огромен интерес към града-домакин и всички слотове на летището са напълно заети. Пожелал анонимност източник от летището в Лас Вегас разкрива през Ню Йорк Таймс, че са били отклонени оферти от четирима много заможни клиенти, които са искали да кацнат в Лас Вегас през уикенда. Ако Тейлър Суифт иска да кацне директно в Лас Вегас, тя е трябвало да си запази слот преди два месеца, когато съвсем не бе сигурно дали Чийфс ще играят в Супербоул.


За Суифт има още един работещ вариант. Тя може да кацне в Лос Анджелис, с което ще си спести 45 минути от полета. От там с кола до Лас Вегас се стига за 4-5 часа, което означава, че в най-добрия случай тя ще може да пристигне в Лас Вегас на 10 февруари вечерта, благодарение на часовата разлика. Това ще даде възможност на певицата за почивка преди голямото шоу на 11 февруари.

Присъствието на Суифт на Супербоул ще е добра новина не само за Келс, чиято любима ще го подкрепя от трибуните. Според анализатори от септември насам присъствието на изпълнителката на мачовете на Чийфс е покачило цената на акциите на клуба с около 300 милиона долара. Традиционно големият интерес към Супербоул ще бъде още по-значителен, ако най-популярната певица в света бъде на трибуните за мача. /БГНЕС