Моуриньо: Смъртно уморени сме и убити от чувство за несправедливост

Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, остана крайно недоволен от главния съдия Антъни Тейлър, след като неговият отбор загуби с дузпи битката за трофей в Лига Европа от Севиля. За португалеца това бе първо поражение от общо шест финала в турнирите. Той триумфира с Порто (Купата на УЕФА 2003 г. и Шампионска лига 2004 г.), Интер (Шампионска лига 2010 г.), Манчестър Юнайтед (Лига Европа 2017 г.) и Рома (Конференции на лигата 2022 г.), но този път и късметът не бе на негова страна.


„Смъртно уморени сме и убити от чувство за несправедливост. Получи се чудесен мач, но реферът се държеше като испанец. Показа ни прекалено много жълти картони, а не даде втори такъв на Ерик Ламела, което му позволи да изпълнява дузпа в края", изтъкна Специалния в коментара си след срещата и допълни: "Да не говорим пък за големите решения... Това бяха просто малките детайли!".

В социалните мрежи се появи и видео, на което се чува как Моу отправя гневни реплики към съдийската бригада в близост до паркинга на стадиона в Будапеща, а човек от УЕФА се опитва да го успокои .

"През следващия сезон няма да играем в Шампионска лига и колкото и парадоксално да звучи - това е добра новина. Ние сме млад отбор и все още не сме готови за Шампионска лига. И, след като Антъни Тейлър е толкова добър съдия, да се надяваме, че той и неговите гафове ще си останат само в Шампионска лига, а не в Лига Европа, където ще играем ние...", продължи тирадата си мениджърът на "вълците".

Жозе Моуриньо бе попитан и за своето бъдеще, а от отговора му се разбра, че не е на 100% сигурно, че ще води тима и през сезон 2023/24:

"Моето бъдеще? Не мога да кажа със сигурност, че ще остана! Имам още една година от договора си с Рома. Сериозен съм - бях заявил преди няколко месеца, че ако имам предложение от друг клуб, ще го кажа на собствениците, защото не бих направил нещо тайно зад гърба им. През декември им казах, когато националният отбор на Португалия питаше за мен, но засега не съм говорил отново с тях, защото на този етап няма друг клуб, с който да съм контактувал". /БГНЕС