Моуриньо: Отговорността е моя, очаквах повече от тези играчи

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо пое отговорност за унизителната загуба на тима от норвежкия Бодьо/Глимт с 1:6 в мач от Лигата на конференциите миналата вечер, но не пропусна да разкритикува и играчите на "вълците".

Португалският специалист направи ротация в стартовия си състав, но италианският тим бе напълно надигран в Норвегия и Моуриньо записа най-тежката загуба в богатата си треньорска кариера. "Аз избрах кой да играе в този мач, така че отговорността е моя. Направих го с добри намерения, за да дам възможност на тези, които работят здраво и за да дам почивка на другите. Загубихме срещу отбор с повече качество, това е истината", коментира той след двубоя.

"Ако можех да използвам едни и същи играчи във всеки мач, щях да го направя. Рискована, защото има огромна разлика в класата между първия избор от играчи и втория. Очаквах повече от тях, но отговорността е моя. Всяка загуба оставя белези. Вече проведох открит и честен разговор с футболистите. Хубавото нещо е, че вече никой няма да ме пита защо използвам едни и същи играчи във всеки мач", допълни Моуриньо.

През уикенда за Рома предстои сблъсък с лидера в Серия А Наполи, който записа осем победи в първите осем кръг на първенството. "Нямаме право на грешка в събота срещу Наполи. Титулярите ни се представят добре, те ще усещат и тежестта на тази загуба на раменете си", каза треньорът на "вълците". /БГНЕС