Монфис и Гирон ще спорят за място на финала в София

Поставеният под №2 Гаел Монфис се класира с лекота за полуфиналите на Sofia Open 2021. Французинът, поставен под №2 в схемата, надви с 2-0 сета Джанлука Магер (Италия), в отделните части 6-2, 6-2. Срещата продължи само 49 минути.

Монфис се класира за последните четири в София.

За Монфис това беше първи двубой в турнира, след като съперникът му във втория кръг Иля Ивашка (Беларус) се контузи и не излезе на корта. При предишното си участие на Sofia Open през 2019 г. Монфис отново достигна до полуфиналите, където беше спрян от бъдещия шампион Даниил Медведев (Русия).

В първия сет играта на Гаел Монфис граничеше с перфектността. Французинът загуби едва 2 точки при свой начален удар, а в същото време успя на два пъти да се справи с подаването на Магер и след серия от 4 последователни гейма поведе с 6-2 след само 23 минути игра.

В откриващия гейм на втората част Магер за първи път стигна до точка за пробив, но тя беше неутрализирана от Монфис с три последователни аса. Последва брейк за французина и затвърждаване за 4-1 с гейм на 0, след което до края на срещата Магер не успя да отговори на предизвикателството. На полуфиналите Монфис ще срещне Маркос Гирон (САЩ), който елиминира австралиеца Джон Милман също в два сета.

Другият полуфинал в горната половина на схемата ще бъде определен от мачовете между миналогодишния шампион Яник Синер и Джеймс Дъкуърт, и Камил Майхжак и Филип Краинович. /БГНЕС