ММС: Получаваме десетки сигнали за нерегламентирани действия в тотото

През последните няколко дни в Министерството на младежта и спорта са постъпили десетки сигнали за нерегламентирани действия на длъжностни лица от Държавно предприятие “Български спортен тотализатор”. Според сигналите длъжностни лица оказват натиск над служители на БСТ в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения, съобщават от ММС.

От ММС съобщават за натиск към служителите на тотото

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев апелира към спокойствие и гарантира, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор. В ММС са подадени сигнали и за прекратяване на договори на служители на БСТ срещу изплащане на обезщетения. Считаме, че подобни действия се извършват с цел нанасяне на вреда на бюджета на тотализатора, както и на целия български спорт. Екипът на Министерството на младежта и спорта започва проверка на всеки отделен сигнал с компетентните разследващи държавни органи. При установени незаконни действия ще бъде търсена съответната отговорност.

БГНЕС припомня, че в началото на тази седмица Василев освободи ръководството на тотото с едностранен акт, който досегашният директор на БСТ обяви, че няма да обжалва. Спортният министър изрази недоволство от финансовите резултати, които БСТ показва след одържавяването на лотарийните игри през 2020, но досегашният директор Любомир Петров изрази несъгласие с тази оценка. /БГНЕС