Младенов: Ще работя неуморно, за да върна ЦСКА на върха

Ще работя неуморно, за да върна ЦСКА на върха. Това заяви старши треньорът на армейците Стойчо Младенов на днешната си пресконференция преди домакинството на Осиек в първа среща от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ стартира в 20:00 часа.

Стойчо Младенов

„Подготвени сме отбора, по възможно най-добрия начин, ще имаме възможността да покажем по-добър футбол в сравнение с мача с Лиепая – имахме възможност да поработим и повече от тактическа гледна точка. Бисмарк Чарлс е възстановен напълно, Мено Кох има леки проблеми, които с времето се надявам да оправи, за да е готов за втория мач. Няма да рискувам с нито един от футболистите, които не са на 100%“, започна той.

Младенов коментира и утрешния съперник. „Добре балансиран отбор, в определени моменти от играта играят висока преса, агресивни са, малко или много трябва да се съобразим с противника. В последните мачове променят схемата на игра, търсят изненада да ни заблудят – надявам се добре да сме ги разузнали. В това отношение съм доста ограничен, няма я тази вариативност, ограничен съм с бройката здрави футболисти, затова казах, че промените ще са почти незабележими, трябва да дадем възможност на футболистите да се адаптират към моите изисквания. Не може за пет тренировки да възприемат всичко. Много са леки промените, които правим. Не искам да отделям голямо внимание на противника, но самият факт, че купуват футболист за 2.5 млн. евро е красноречив. Ние гледаме себе си и искаме да изградим боеспособен отбор, който не само да е конкурентен на Лудогорец, но и да надделее над него“.

„Не съм се срещал с Любо Пенев, очаквах той да дойде да си вземе „сбогом“ с играчите – вече получих информация за всеки един от играчите, така че друго не ми трябва. Варела го очаквайте септември месец. Надявам се по време на паузата тогава да подобрим физическото състояние на всеки един футболист. Днес ще направи изследвания, тест и след това ще преценим какво да правим с Кох, или да се изчака още седмица. Няма треньор, който да не се стреми да победи, надявам се и с помощта на феновете отборът да бъде като един юмрук – отбелязването на гол е много важно, надявам се да създадем голови положения, които с класа да реализираме. Дадена ми е възможност в тези две години да работя за сформирането на един боеспособен отбор, който да свали Лудогорец от върха. Там трябва да бъде ЦСКА, ще работя неуморно именно за постигането на тази цел. Това разцепление е пагубно за клуба, аз ги разбирам, че търпението им е поизчерпано, защото ЦСКА не е бил шампион дълги години, но ЦСКА има нужда от това търпение и време“.

„В момента клубът е изчистен от задължения и ще стартираме преход към един отбор, който ЦСКА заслужава да има. Към това цяло искаме и феновете да се приобщят. Няма място за шикалкавене. Когато нещата са успешни, е лесно да подкрепят отбор, когато има трудности, тогава трябва да сме най-задружни. Тепърва ни предстои много работа, имаме ядро, върху което да надграждаме, да прибавяме класа – крачка назад не трябва да правим в нито една насока, оттук-нататък трябва всичко да се вдигне. Като организация, като отбор – не им отива на фенове да се държат по този начин след край на един мач. Всеки един месец трябва да има подобрение във всяка една сфера. Вальо Антов е едно амбициозно момче, разчитаме изключително много на него, докато е тук, вярвам в неговите качества и възможности“, завърши той. /БГНЕС