Младенов: Няма вариант да стана старши треньор на ЦСКА 1948

Няма вариант да стана старши треньор на ЦСКА 1948. Това заяви оперативният директор на „армейците“ Стойчо Младенов след жребия за 1/4-финалите в турнира за Купата на България. „Червените“ ще гостуват на Арда в Кърджали, като Младенов изрази мнение, че жребият за тима е добър.

„Добър е жребият. Няма слаб отбор сред тимовете, които продължаваме. Одобряваме жребия като нещо нормално. Нормално е така да разсъждаваме, но това е жребий, каквото се падне, това ще бъде. Хубавото е, че по-силните отбори остават за следващия етап, надявам се“, започна той.

Стойчо Младенов.

Никой не го очакваше това. Никой никого не е изгонил. Това е решение на старши треньора и хората, които тръгнаха с него. Ние сме изключително доволни от работата на Любослав Пенев и екипа като резултати. Надяваме се, че следващият треньор, който бъде назначен, ще има същия успех, а защо не и по-добър“, каза Младенов по отношение раздялата на клуба с Любослав Пенев.

Аз в живота си винаги съм бил коректен с всички, които съм общувал. Казвал съм истината в очите на всеки един. На никой не съм подлял вода, напротив, винаги съм се стремял да бъда полезен на всеки един, който има нужда от мен или от моите съвети. В това отношение съм перфектен. Поне аз така мисля. Нямам врагове. На никой не съм навредил. Още в първия ден в ЦСКА 1948 обявих своето решение. Тогава започнаха спекулации и виждате, че те нямаха покритие. Няма вариант да стана старши треньор на ЦСКА 1948. Аз съм човек на 65 години и знам какво правя и изобщо в живота си винаги съм обмислял всяка крачка, която правя“, категоричен бе оперативният директор на ЦСКА 1948.

Забравете за Стойчо Младенов като старши треньор на който и да било клуб. Клубът ще излезе с ясна и точна информация, когато се избере новият старши треньор и екипът му. Аз лично никъде не съм се разминавал с Любослав Пенев. Не сме имали допирни точки. Има неща, които клубът има като стратегия а развитие“.

Имаме кандидатури, но е въпрос на разговори. Когато се избира един треньор, е не само визитката, но да се срещнем с него, да поговорим за визията, за стратегията му за развитие на футболния клуб. Това са неща, които са напълно нормални и професионални. Имайте малко търпение, на нас ни е необходимо време. Всичко това, което се случи, ни изненада“.

Който и да стане, аз винаги съм готов, стига някой да ме попита, да дам това, което мисля като отговор. Затова съм и тук. Аз няма да се предлагам, за каквото и да било. Няма да се меся в работата на който и да било треньор. Нито съм се месил в работата на Любослав Пенев, нито ще се меся на когото и да било следващ треньор. Изпитвал съм го на гърба си, така че никога не бих го направил“, завърши Младенов.

Черно море е силен отбор, но все пак сме ЦСКА. Това заяви легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов след жребия за 1/4-финалите в турнира за Купатана България, който отреди „червените“ да се изправят срещу Черно море на стадион „Българска армия“.

Нормален жребий, щом сме вкъщи. Черно море е силен отбор, ще бъде тежко, но все пак сме ЦСКА. В ЦСКА винаги целта е една – шампионска титла и Купата на България. След това идват европейските турнири. Доволен съм, благодарен съм от жребия. Преодолим отбор“, започна той.

Георги Велинов.

Велинов изрази радостта си от факта, че „червените“ ще зимуват на върха в шампионата: „Отдавна не сме били на първо място. Много сме доволни от постигнатото. Това беше много важно за нас и го постигнахме. Сега трябва да се продължава само нагоре, нито крачка назад, чакайте силен сезон от ЦСКА“.

Ще има, естествено. Максимум 1-2 футболисти, които са качествени. Имаме много качествени футболисти и е нормално 1-2 силни да дойдат. Това ще бъде“, каза той по отношение на зимната селекция на клуба. „Не, няма още никой с прекратен договор. Като започне първенството, ще се съобщи кои ще се освободят, кои ще бъдат новите. Не съм вътре в нещата, просто знам, че ще се вземат 1-2 футболисти, друго не мога да ви кажа“, завърши бившият страж на „армейците“. /БГНЕС