Младенов: На Левски може да им се направи стадион, а на нас - не

"Колко години ще чакаме? На Левски може да им се направи стадион, може да им се помага, а на нас не може. От нас само се цица и се взима. Ние сме най-успешният български клуб. Поздравления за Лудогорец, но по кой начин те постигнаха това, как спечелиха тия титли, особено първите?", избухна наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов след победата на Локомотив София с 2:0 вчера.

Стойчо Младенов

Младенов бе видимо гневен след успеха и отправи критики към рефера на ВАР Георги Кабаков, държавата, Лудогорец, Борислав Михайлов и феновете на ЦСКА. "На Кери не се дава дузпа, същото нарушение пред нашето наказателно поле на Мухар, веднага се дава. Тук има една тенденция, нека феновете да знаят кой беше на ВАР - Кабаков, Тъпаков, кой беше не знам. Същият, който ни свири мача в Лудогорец там. Защо не погледна дузпата на ВАР? Защо не погледна две ситуации, когато трябваше да покаже втори жълт картон? Ще ги предупредя - да спрат. Да бъдат коректни и честни, защото след пет месеца по друг начин ще си говорим с тях", каза Младенов след двубоя.

"Ние за това се борим вече 20 години. Аз откакто съм станал старши-треньор за първи път в ЦСКА, ние само за стадион говорим и плачем. Колко пъти ходихме в Министерство на спорта и какви срещи сме правили и разговаряли - само лъжи, лъжи, лъжи от страна на правителството. Колко години ще чакаме? На Левски може да им се направи стадион, може да им се помага, а на нас не може. От нас само се цица и се взима. Ние сме най-успешният български клуб. Поздравления за Лудогорец, но по кой начин те постигнаха това, как спечелиха тия титли, особено първите? Нека да се върнем в Дупница, в Миньор Перник, как играха с юношите срещу Лудогорец. Това се нарича корупция. Къде беше тогава Боби Михайлов, големият вожд на българския футбол? Тук говорим конкретни истини, няма какво да се лъжем. Докога ще бъде така, докога футболът ще крета? За да може някой да се облагодетелства от всичко това", продължи той.

"Аз не видях феновете да са се завърнали. Същите хора, които ни подкрепят, идват навсякъде. Те са длъжници на отбора. Когато сме затруднени, ние трябва да идваме и да пълни стадиона. Това е армейската любов. Тия хора, които бяха днес тук, същите бяха и в Бодьо/Глимт, това са истинските фенове. Професорите нека си стоят вкъщи. Не всеки обича и иска да играе на празен стадион. Имаме нужда от подкрепа, а я виждаме само от шепа фенове", не спести остри думи и към феновете Младенов.

Относно мача Младенов сподели: "Излязохме под голямо напрежение, чувстваше се тежестта на загубата в Разград, но в края на краищата успяха да се мобилизират и в определените моменти да подхождаме, както трябва да подхождаме. И двата ни гола бяха много добри атаки. Не отстъпихме, държахме високо играта, пресрещахме противника далеч от наказателното поле. По-беззъбото първо полувреме го отдавам на съдийството, защото им позволяваше да лежат по терена, да бавят. Може би такава им беше стратегията и съдийството ги улесни. Контузиите идват от цикъла, прекалено много мачове, получава се претоварване не само физически, но и психически. Варела получи контузия за кой ли път". /БГНЕС