Младенов: Между ЦСКА и Левски никога не е имало явен фаворит

Между ЦСКА и Левски никога не е имало явен фаворит. Това заяви старши треньорът на армейците Стойчо Младенов преди поредното издание на Вечното дерби между „червени“ и „сини“, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ е тази неделя, 26 септември, от 16:30 часа.

Очакванията са ясни. Преди всичко един добър мач да стане, както от наша страна, така и от Левски. Да има едно спортсменско поведение, очакванията са нормални, да надделеем над Левски и да победим“, бяха встъпителните думи на Младенов. На въпрос на БГНЕС относно това как ще се справи отбора в ролята на фаворит преди срещата, той отвърна: „Между тези два отбора никога не е имало явен фаворит - в този двубой със сигурност не може да се каже кой ще победи – целта ни е да победим, за това ще работим през цялото игрово време“.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.

Никога не може да се каже за единия или другия отбор, че са слаби. И ние, и съперникът имаме своите стойности. Не знам защо много моменти говорим за подценяване, това е професия, която всеки футболист трябва да изпълнява. Сериозността в тренировъчния процес трябва да се пренесе и в самия мач. Има голяма разлика в напрежението и отговорността – на тренировка си заминава, докато на самия двубой една грешка може да бъде фатална. Аз работих и в страни, особено в Египет, и при последния ми престой в Казахстан, до последно не се знае кой-кого ще победи. Подценяването е една голяма грешка в съзнанието на всеки един човек“, продължи наставтникът на армейците.

Младенов определи Вечното дерби като един барометър за сверяване на часовниците на всеки един от отборите. „Вечното дерби е един барометър, който всеки един треньор и ръководство може да прецени до какво ниво са стигнали. Един мач, който може да даде тласък на победителя, може да навреди психологически на загубилия. Тежко се приема загубата от своите привърженици, това неминуемо се предава и на ръководството. Видяхте в Рим, хората си имат цели, проявяват търпение, за да изпълнят поставените задачи. За съжаление, в България ситуацията е различна. Радвам се за завръщането на определените състезатели, да, все още не мога да разчитам на Мено Кох, Тибо Вион се подобрява“.

Не само Станимир Стоилов, всички треньори в А група сме много добри колеги и приятели, аз не ги отделям на по-малко приятели, така трябва да бъде. Уважаваме се взаимно. Да, ние се познаваме до болка, но всеки един треньор има своите идеи и стратегия за провеждане на мача, както те знаят нашите силни страни, ние сме ги разузнали до най-малките подробности. Стараем се в зависимост от развитието на мача, всеки треньор прибягва до някоя смяна като жокер. Аз се радвам, че притежавам такива състезатели като Кери и Варела – с тяхната креативност дават голямо разнообразие в офанзивен план, както могат да дадат решаващия пас, така могат и да отбележат победното попадение“.

Не само в този мач, в много други ще ги използваме двамата заедно на терена. Радвам се от връщането на Варела, Кери също е страшно полезен за отбора. Нормално да е по-добро физическото състояние на отбора, при този цикъл сряда-неделя, четвъртък-неделя, трудно се прибавят компоненти като скорост и т.н. В мачовете и между мачовете се опитваме да прибавяме по малко, което показва, че аз и моят екип си вършим добре работата. Не мога да коментирам неща, които касаят развоя на мача, противникът може да се възползва“, завърши Младенов. /БГНЕС