Младенов: Ако не победим, намаляваме до минимум шансовете си

"Ще търсим победата на всяка цена, защото това ще ни увеличи шанса да излезем от групата, докато загуба или равен ще намали до минимум шансовете ни. Всички мачове са от еднакво значение, но този повече като психология и напрежението, което ще се създаде около този мач. Няма слаби отбори в евротурнирите, всеки един може да изненада всеки", отговори на въпрос на БГНЕС наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов преди утрешния двубой със Зоря Луганск от груповата фаза на Лигата на конференциите.

Стойчо Младенов

"Червените" взеха само една точка от първите си два мача с Рома и Бодьо/Глимт от група С на турнира, а в четвъртък посреща Зоря на Националния стадион "Васил Левски" от 22:00 часа. "Знаете, че ЦСКА във всеки един мач, независимо дали е в първенството, евротурнирите или за Купата, играе за победа. Този мач не прави изключение. На мен ми се иска да покажем по-голяма ефективност и в двете фази на игра, както в защита, така и в атака. За да победиш, трябва да не допуснеш гол и да отбележиш, това са елементарни неща, но труднопостижими. Имам пълно доверие на всички състезатели, с които работя, така че на когото и да заложа, знам, че ще защити себе си, отбора и моя избор, убеден съм в това", коментира Младенов на днешната си пресконференция.

"Нямаме проблеми с 99 процента от състезателите, единствено Бисмарк Чарлс продължава неговото възстановяване, вече е изпълнява програма с кондиционния треньор, така че се надяваме следващия месец да го имаме на линия. Ще бъдем максимално амбицирани, за да победим отбора на Зоря, срещу украинския футбол не можем да се похвалим с големи успехи, но можем да го направим утре, ако победим. Аз вярвам в победата", допълни той.

Треньорът на "армейците" коментира и въвеждането на зелен сертификат за публиката по стадионите, което ще позволи на феновете на ЦСКА да присъстват на утрешния мач. "От това решение най-щастлив съм аз, защото изключително много разчитам на нашите фенове. Няма нужда да ги апелирам за повече присъствие, те знаят какво трябва да направят, очаквам ги с голямо нетърпение да напълнят стадиона, за да може с 12-ия играч да победим, защото когато те са налице и по-отдадени от нас в подкрепата си, ние винаги сме успявали".

Защитникът на тима Иван Турицов заяви, че се надява да има по-успешен мач срещу Зоря от последния преди две години, когато получи червен картон. "Имам лоши спомени от предния мач със Зоря, получих червен картон, но това е допълнителна мотивация да покажа, че заслужаваме и сме по-добрия отбор. В много добра физическа форма съм, тези чести мачове според мен са най-хубавото нещо за един футболист", сподели той. /БГНЕС