Mish Mash Fest с кауза за Украйна и пролетен дух

Фестивалът Mish Mash Fest отново радва столичани, този път организаторите имат благородна кауза – помощ за Украйна, предаде репортер на БГНЕС.

Фестивалът се провежда днес и утре в Ларгото. Преди всички щандове са разположени два пункта за дарение в помощ от Украйна.

Първият е съвместен между Регионалния исторически музей в София и Българския червен кръст.

Уредникът на музея Валентин Витанов отчете, че мястото на Ларгото е лесно достъпно. "Хората имат възможност да дарят дрехи и тук. Това е още един пункт на БЧК, който открихме. Това се прави само за събота и неделя от 10.00 до 18.00 ч. и двата дни сме тук. След това нещата се извозват и се карат в БЧК в края на деня", каза още Витанов. По думите му целта е да се съчетае Mish Mash Fest с една благородна кауза, каквато е помощта за бежанците от Украйна. По думите му има интерес от страна на хората, дарени са детски, мъжки дрехи и хигиенни материали. "Надявам се повече хора да се отзоват през целия ден", заяви още Валентин Витанов. Колегата му от Регионалния исторически музей Бианка Василева допълни, че хората се отзовават и само за първия час са минали доста хора. Тя обясни, че инициативата е съвместна между Регионалния исторически музей и БЧК.

Щанд за дарение на фестивала имат и от SVS България, като всички дарения ще отидат за неправителствената организация "Мати Украйна".

"Тук сме тези два дни - днес и утре до 18.00 ч. Събираме памперси, продукти за лична хигиена, лекарства, обезболяващи, превързочни материали, както и парични дарения, с които да подпомогнем хората, които са пострадали от този военен конфликт", каза Ралица Друмева, която е доброволец от SVS България.

На Mish-Mash може да се видят ръчно изработени сувенири и бижута. На щандовете се продават свещи, козметика и крафт шоколад.

Участниците във фестивала представят своите пролетни колекции, вдъхновени с пролетни багри и дух. И макар да е студено навън, в Ларгото можем да се подготвим за пролетта най-напред със слънчево настроение. /БГНЕС