Милуоки загуби Янис, но постигна 12-а поредна победа в НБА

Милуоки Бъкс записа 12-и последователен успех в Националната баскетболна лига (НБА), след като се наложи над Чикаго Булс със 112:100 като гост в пореден мач от редовния сезон.

„Елените“ дадоха ранна жертва в лицето на голямата си звезда Янис Адетокумбо, който напусна паркета с контузия на китката. Въпреки това, гъркът влезе в историята на Бъкс, превръщайки се в играча с най-много асистенции за тима. Все още не е ясно дали Адетокумбо, който е капитан на един от двата отбора за „Мача на звездите“, ще пътува за Солт Лейк Сити този уикенд.

Брук Лопес бе най-резултатен за Бъкс с върховите си през сезона 33 точки.

Най-резултатен за победителите бе Брук Лопес, който приключи с върховите за сезона 33 точки – центърът добави и седем борби, като завърши с 13/18 при стрелбата за две точки и 3/6 от тройката. С 22 се отчете Джевон Картър, по 15 пункта реализираха Джру Холидей и Ей Джей Грийн, а Грейсън Алън завърши с 10.

За Булс Никола Вучевич се отчете с дабъл-дабъл – 22 точки и 16 борби. В отсъствието на Демар ДеРозан, Зак Лавийн вкара 18 пункта, с 16 завърши Патрик Уилямс, а 13 от пейката добави Дейлън Тери. За „биковете“ това бе шеста поредна загуба в Лигата, най-лошата им серия от сезон 2020-21. Бъкс от своя страна изравниха най-дългата си победна поредица от 1982-а насам.

В подреждането на Източната конференция Милуоки е втори с баланс 41-17, на една победа от лидера Бостън Селтикс. Чикаго е извън плей-ин зоната с 26 победи и 33 загуби. За двата отбора предстои пауза за „звездния“ уикенд, като НБА се завръща на 23 февруари, а Бъкс и Булс играят ден по-късно – „елените“ приемат Маями Хийт, докато „биковете“ са домакини на Бруклин Нетс.

Останалите резултати:

Минесота Тимбъруулвс – Вашингтон Уизардс 106:114

Финикс Сънс – Ел Ей Клипърс 107:116. /БГНЕС