Милуоки победи Лейкърс в дербито на лидерите

Янис Адетокумбо срещу Антъни Дейвис.

Отборът на Милуоки Бъкс победи Ел Ей Лейкърс със 111:104 у дома в дербито на двата най-добри отбора в НБА от началото на редовния сезон.

В Милуоки, Уисконсин един срещу друг се изправиха лидерите в Източната и Западната конференция, като и някои от най-добрите играчи в Лигата – Янис Адетокумбо за домакините и ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис за Езерняците. Двата тима бяха и с напълно еднакъв баланс преди двубоя – 24 победи и 4 загуби.

Срещата обаче не бе толкова равностойна, като Бъкс наложиха доминация от самото начало и дръпнаха с шест точки след първата част, а на почивката преднина им бе цели 19 точки. Домакините намалиха темпото в следващите две част, което позволи на Лейкърс да намали изоставането си, но Бъкс не допуснаха съперника им да се доближи на по-малко от седем точки, каквато бе и разликата след сирената.

Адетокумбо за пореден път бе над всички за Милуоки с 34 точки, 11 борби и 7 асистенции. За Лейкърс Дейвис реализира 36 точки, 10 борби и 5 асистенции, а ЛеБрон се отчете с трипъл-дабъл – 21 точки, 12 борби и 11 асистенции. Проблемът за гостите бе слабото представяне на пейката, която допринесе с едва четири точки.

В друг мач на два от водещите отбора в Западната конференция Хюстън Рокетс навакса пасив от 17 точки, за да победи Ел Ей Клипърс със 122:117 като гост. Джеймс Хардън и Ръсел Уестбрук допринесоха общо 68 точки, 11 борби и 15 асистенции за 19-ия успех на Ракетите през сезона.

Останалите резултати:

Атланта - Юта 106:111

Сан Антонио - Бруклин 118:105. /БГНЕС