Милуоки победи Филаделфия и спечели Източната конференция

Янис Адетокумпо отново бе над всички на паркета и реализира 45 точки, 13 борби и 6 асистенции.

Отборът на Милуоки Бъкс си осигури първото място в Източната конференция, след като победи Филаделфия 76-ърс със 128:122 като гост в мач от редовния сезон на НБА.

В "Уелс Фарго Сентър" Бъкс започнаха силно и бързо дръпнаха с девет точки, но след това домакините намериха играта си и до почивката водеха с две точки. Филаделфия запази преднината си през цялата трета част и почти до края на мача, но минута и 24 секунди преди края гостите изравниха и след това стигнаха до успеха. Над всички за пореден път бе Янис Адетокумпо със страхотните 45 точки, 13 борби, 6 асистенции и 5 чадъра, Крис Мидълтън добави 22 точки, а Джордж Хил се включи с 20-5-5 от пейката. За Филаделфия най-резултатен бе центърът Джоел Ембийд, който реализира трипъл-дабъл - 34 точки, 13 борби и 13 асистенции, а Джей Джей Редик вкара 29 точки. Пейката на Филаделфия обаче допринесе само с 18 точки и това се оказа решаващо за изхода от двубоя.

След този успех Милуоки има актив от 58 победи и 20 загуби и ням как да бъде изместен от първото място на Изток до края на редовния сезон. Като допълнение, Бъкс със сигурност ще имат най-добрия актив и в двете конференции, което значи, че ще имат домакинско предимство до края на плейофите. Филаделфия заема трета позиция в същата конференция с 49 победи и 29 загуби.

В друг мач от вчера Голдън Стейт Уориърс победи Ел Ей Лейкърс със 108:90 като гост. /БГНЕС