Милан удари Рома, Златан с гол номер 400 за първенство

Милан надигра Рома с 2:1 като гост в среща от 11-ия кръг на италианската Серия А, играна на „Олимпико“ в столицата Рим.

Звездата на „росонерите“ Златан Ибрахимович даде преднина на Стефано Пиоли и компания със своя гол номер 400 в различните първенства, в които шведът е участвал през годините. Малко след началото на втората част той отново ликуваше в прегръдките на своите съотборници, но попадението му бе отменено след намесата на Системата за видеоповторение (ВАР).

Златан Ибрахимович (ц).

Франк Кесие покачи на 2:0 след точно изпълнена дузпа след около час игра. В 66-та минута Тео Ернандес пое преждевременно към съблекалните за втори жълт картон, като „вълците“ се възползваха от това, но силите им стигнаха само за почетел гол, дело на влезлия от пейката Стефан Ел Шаарауи в добавеното време на сблъсъка. Това бе първо поражение за наставника на Рома Жозе Моуриньо в домакински мач в Серия А.

Така, Милан продължава гонитбата с Наполи на върха в класирането, като и двата тима са неразделни и след десетия кръг на първенството – по 31 точки, като неаполитанци имат по-добра голова разлика. По-рано, те стигнаха до труден успех при визитата на Салернитана с 1:0 след гол на Пьотр Желински през втората част.

За Милан предстои домакинство на Порто в Шампионската лига, преди отборът да приеме шампиона Интер в градско дерби. Рома, който записа четвърта загуба от началото на сезона в Серия А и е четвърти в таблицата с 19 точки, първо посреща Будьо/Глимт в Лигата на конференциите, преди да гостува на Венеция в местното първенство. /БГНЕС