Милан се издъни срещу Специя насред „Сан Сиро“

Милан допусна изненадваща загуба от Специя с 1:2 у дома в двубой от 22-ия кръг на италианската Серия А.

Играчите на Милан потърсиха обяснение от Сера за съдийския сигнал преди втория им гол.

На „Сан Сиро“ „росонерите“ получиха правото да изпълнят дузпа в самия край на първото полувреме, но Тео Ернандес се провали от бялата точка. Все пак, Рафаел Леао бе на точното място, за да направи успешна добавка и да даде преднина на домакините. След почивката обаче гостите възстановиха паритета чрез резервата Кевин Агудело. В заключителните минути драмата бе пълна, като първо главният съдия Марко Сера си навлече гнева на домакините след отсъдено нарушение, вместо да даде авантаж, след който топката попадна в мрежата на гостите.

Удар с глава бе изваден по страхотен начин от стража на Специя Иван Проведел, а в шестата минута на добавеното време Еманюел Куартсин Гяси шокира възпитаниците на Стефано Пиоли с второ попадение. Милан не успя да отвърне на предизвикателството и така понесе тежък удар в битката за титлата. Отборът изостава от градския съперник и действащ шампион Интер на две точки, като „нерадзурите“ са и с мач по-малко. Специя пое глътка въздух и заема 14-та позиция с 22 пункта, на шест от зоната на изпадащите. В следващите си мачове Милан приема Ювентус, докато Специя е домакин на Сампдория.

От грешната стъпка на „росонерите“ се възползва Наполи, който спечели гостуването си на Болоня с 2:0. Точен за неаполитанци бе Ървинг Лозано, а играчите на Лучано Спалети са вече на две точки от второто място и на четири от върха. Фиорентина пък разби Дженоа с 6:0 като домакин. Душан Влахович пропусна дузпа в началото, но се коригира през втората част. Кристиано Бираги се отчете с два гола, а останалите попадения бяха реализирани от Алваро Одриосола, Джакомо Бонавентура и Лукас Торейра. /БГНЕС