Милан и Интер с победи, всичко ще се реши в последния кръг

Новият шампион на Италия ще бъде определен в последния кръг на сезона, след като в неделя конкурентите за титлата в Серия А Милан и Интер спечелиха своите мачове от 37-ия кръг.

Лидерът Милан не допусна грешка при домакинството си на Аталанта и спечели с 2:0. След нулево първо полувреме Рафаел Леао даде преднина на "росонерите" в 56-та минута, а Тео Ернандес подпечата успеха на домакините в 75-та минута. По този начин временно Милан дръпна с пет точки пред Интер и чакаше грешка на "нерадзурите" при гостуването им на Каляри, за да празнува.

Играчите на Симоне Индзаги обаче издържаха на напрежението и спечелиха с 3:1 на остров Сардиния след два гола на централния нападател Лаутаро Мартинес и един на защитника Матео Дармиан. За домакините се разписа бранителят Хараламбос Ликоянис.

По този начин Милан вече има 83 точки, две повече от втория Интер, и се нуждае от равенство в последния си мач със Сасуоло като гост, за да спечели първа шампионска титла от 11 години насам. От своя страна Интер трябва да вземе домакинството си на Сампдория и да чака загуба на градския си съперник. Последният кръг в Серия А ще се играе в неделя, 22 май, от 20:30 часа българско време. /БГНЕС