Миладинов влезе с шесто време в 1/2-финалите на 100 м бътерфлай

Българският плувец Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 м бътерфлай. Родният състезател бе най-бърз в своя шеста серия с време от 51.28 сек. Той влезе с шесто най-добро време в полуфиналите в Токио, които са утре сутринта.

Миладинов спечели серията си на 100 м бътерфлай.

Беше ми леко, но не беше прекалено леко, надявам се да плувам още по-добре и се надявам да се класирам на финал. Мисля, че имам доста резерви на пипането, ще работя още малко там сутринта. Може би, да, но мисля, че психически ще го преодолея това нещо и ще се справя по-добре. Беше едно приятно преживяване да плувам до Чад льо Кло, но това беше едно прекрасно плуване за дебют. Надявам се да стигна до финал, имам добро усещане, че мога да го постигна“, сподели той пред БНТ.

Преди това, Антъни Иванов даде трето време в своята четвърта серия с резултат 52.25 сек. То обаче се оказа недостатъчно за родния плувец, за да намери място сред полуфиналистите на 100 м бътерфлай.

Не знам колко ми беше първото 50, но на второто в края вече почнах да се схващам. Ввно не сме уцелили подготовката, гледаме напред към Световно и Европейско и следващия олимпийски цикъл. Мисля, че просто главата ми не беше там, където трябва, психически не бях готов – от толкова много очаквания, нямах адреналин, нямах мотивация за първото плуване, което ми изигра лоша шега. Това 51.28, той има резерви в първото 50, мисля, че Йосиф може да се закачи в петицата със сигурност“, каза той пред БНТ.

Дресел изравни олимпийския рекорд на 100 м бътерфлай.

С най-добре време в полуфиналите влезе олимпийският шампион на 100 м свободен стил Кейлъб Дресел от САЩ. Американецът изравни олимпийския рекорд в дисциплината на вече бившия олимпийски първенец на 100 м бътерфлай Джоузеф Скулинг, който разочарова и даде време от 53.12. Втори е унгарецът Крищоф Милак, който стана олимпийски шампион на 200 м бътерфлай, с 50.62. /БГНЕС