Мила Кунис и Аштън Къчър: двойка – пример за състрадание и човечност

Инвазията в Украйна е едно от най-значимите "мракобесия" на световната сцена през последното десетилетие, тъй като Владимир Путин постави цялото Източно полукълбо на ръба на война. Докато ужасите на войната продължават да измъчват Украйна и стотиците хиляди хора, които страдат в границите ѝ и бягат, за да се превърнат в бежанци, родената в Украйна Мила Кунис и съпругът ѝ Аштън Къчър не стоят безучастни. Според Movie Web започнатата от звездната двойка кампания за набиране на средства вече е достигнала огромната сума от 37 млн. долара.

Преди няколко месеца семейството обеща да дари до 3 млн. долара за родината си, но вече са събрали дванадесет пъти повече. Целта на начинанието е да се осигурят краткосрочни жилища за всички бежанци, които бягат от страната, за да избегнат войната. Мила Кунис и Аштън Къчър споделиха, че след като са видели какво се случва, не са имали време за губене и са стартирали GoFundMe.

Двойката се запознава на снимачната площадка на телевизионното предаване That 70s Show, което поставя началото на кариерата на Мила Кунис и съживява тази на Аштън Къчър. Оттогава и двамата се радват на успех в Холивуд, но също така прекарват много време в преследване на филантропски цели и използване на влиянието си, за да помагат на колкото се може повече хора около себе си.

Те преследват обаче и различни цели. Мила Кунис влага време, пари и усилия във фондация "Изглеждай добре... чувствай се по-добре", която обещава да помага на жени, страдащи от последиците от рак. Мила Кунис, с подкрепата на Аштън Къчър, се стреми да помогне на жените да се справят с физическото въздействие от рака, като им помага да възвърнат естествения си вид.

Аштън Къчър също се е отдалечил от актьорската професия, за да съсредоточи усилията си в помощ на другите. През 2006 г. актьорът обеща да дари по 1 долар за всеки приятел в MySpace, който спечели за организацията Habitat for Humanity и прекара една седмица в строеж на къщи за тях в Централна Америка. След това създаде фондация DNA, която се надява да премахне трафика на деца в световен мащаб, като същевременно работи за реабилитацията на пострадалите от него.

Мила Кунис и Аштън Къчър са едни от най-големите имена в света, с разпознаваеми лица и успешни начинания на и извън екрана. Двойката е с репутация на мощен тандем за благотворителна дейност и продължава да го доказва ежедневно със своите фондации и способността си да набира средства за тези, които най-много се нуждаят от тях.

Актрисата се е преместила от Украйна в Лос Анджелис, когато е била дете, и се смята за американка; тя признава, че е много горда и свързана с наследството си, дори го предава на децата си. Тя все още говори на руски с родителите си и храни семейството си с произведена от майка си храна, като никога не се е отдалечавала от украинския род. Мила Кунис и Аштън Къчър може и да са американци, но сърцата им са в Украйна. /БГНЕС