Меси: Мечтая за още един триумф в Шампионската лига

Лионел Меси заяви в сряда, че „мечтае“ да спечели пета Шампионска лига, след като подписа двугодишен договор с Пари Сен Жермен.

Меси говори за първи път пред медиите след трансфера в ПСЖ.

Казах, че мечтата ми е да спечеля още една Шампионска лига и мисля, че се намирам в идеалното място, където мога да го сторя“, сподели той на първата си пресконференция, след като бе представен за нов играч на парижани. 34-годишният аржентинец за последно вдигна трофея от най-престижния европейски клубен турнир с бившия си отбор Барселона през 2015, докато ПСЖ все още не е триумфирал в надпреварата.

Меси бе свободен агент, след като напусна родния си клуб Барса през уикенда заради финансовите затруднения на каталунците. Очаква се той да заработва по 35 млн. евро на година. Стотици фенове се събраха извън „Парк де Пренс“ в сряда, като привърженици се наредиха на опашка близо до клубния магазин на Шанз-Елизе, за да си купят тениски на Меси. Аржентинският нападател едва ли ще играе в съботното домакинство на Страсбург, тъй като не е правил предсезонна подготовка след спечелването на Копа Америка на 11 юли.

Президентът на парижани Насер Ал-Хелайфи, който също присъства на пресконференцията, заяви, че Килиан Мбапе няма причина да напуска клуба след пристигането на Меси. Френският национал е в последната година от договора си и е спряган с преминаване в Реал Мадрид. "Килиан е парижанин, той е много конкурентен. Той каза, че иска конкурентен състав. Сега, никой не е по-конкурентен от нас. Той няма причина да прави нещо различно от това да остане", каза той. /БГНЕС