Меси е официално играч на ПСЖ

Пари Сен Жермен потвърди привличането на Лионел Меси със свободен трансфер. Новината идва след шокиращата вест в петък вечер, аржентинският нападател няма да преподпише с Барселона след изтичането на настоящия му контракт.

Меси пристигна в Париж, където ще облече екипа на ПСЖ.

И клубът, и играчът искаха да се стигне до сделка между две и пет години, но президентът на „блаугранас“ Жоан Лапорта обвини финансовите рестрикции на Ла Лига за блокирането на споразумението. Това остави ПСЖ като единствения клуб, който може да си позволи услугите на Меси, след като Манчестър Сити, воден от бившия наставник на аржентинеца Пеп Гуардиола, подписа с Джак Грийлиш от Астън Вила за сумата от 100 млн. паунда, и все още има интерес към нападателя на Тотнъм Хари Кейн.

Меси провел разговори със старши треньора на ПСЖ Маурисио Почетино след провала на сделката с Барса и 34-годишният сега ще играе за своя сънародник, превръщайки френския гранд в един от най-силните състави в Европа. Тимът вече привлече свободния агент Серхио Рамос от Реал Мадрид, Жоржиньо Вайналдум от Ливърпул, Джанлуиджи Донарума от Милан и Ашраф Хакими от Интер. Клубът се опитва да убеди Килиан Мбапе да удължи договора си, който изтича следващото лято, като според информациите нападателят е склонен да премине в Реал Мадрид.

Идването на Меси ще бъде огромно предимство в опита на парижани да задържат френския национал на „Парк де Пренс“. Договорът на Меси е за 35 млн. евро годишно, като той парафира за две години с опцията за допълнителен сезон. Баща му Хорхе бе спрян от журналисти по-рано на летището в Барселона и бе запитан относно това чия е вината за напускането на Лео, на което той отвърна с „питайте клуба“.

Меси сега ще се присъедини към състав, в който е близкият му приятел Неймар, както и съотборника в националния отбор на Аржентина Анхел Ди Мария. Очаква се той да носи или номер 19, или номер 30, като Неймар ще бъде с 10-и номер. /БГНЕС