Меси донесе първи трофей в историята на Интер Маями

Лионел Меси отбеляза пореден гол за новия си тим Интер Маями, а отборът спечели първи трофей в клубната си история, след като победи Нашвил с 10:9 (1:1 в редовното време) след изпълнение на дузпи във финала на турнира Купа на лигите.

В Нашвил седемкратният носител на Златната топка изведе Интер напред със страхотен изстрел в 24-та минута, но Фала Пико изравни за домакините след почивката. Меси удари греда през второто полувреме и в крайна сметка се стигна до дузпи, който свърши с пряк дуел между вратарите на двата тима, спечелен от Дрейк Калъндър.

По този начин Меси вече има десет гола в първите си седем двубоя за Интер, като не пропусна да се разпише в нито един. При пристигането на аржентинеца Интер Маями заемаше последно място в Източната конференция на МЛС, но сега вече тимът празнува първия си трофей.

"Това е като на филм, футболистите играха красиво", коментира създателят на тима Дейвид Бекъм. "Най-важното нещо за нас бе да изградим отбор в рамките на този турнир и тези седем мач, а това не е лесно. Сега вече има по-голяма яснота за бъдещето", каза треньорът на Интер Тата Мартино.

С успеха си в Купата на лигите Интер Маями си осигури участие в следващото издание на КОНКАКАФ Къп (Северноамериканската шампионска лига). /БГНЕС