Мемфис разби Милуоки за седма поредна победа и първо място на Запад

Мемфис Гризлис се наложи над Милуоки Бъкс със 142:101 у дома в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

В зала „ФедЕксФорум“ в Тенеси „гризлитата“ бяха поведени от голямата си звезда Джа Морант, който приключи с трипъл-дабъл – 25 точки, 10 борби и 10 асистенции. Още седем баскетболисти на Мемфис завършиха с двуцифрен точков актив, водени от Дилън Брукс с 18 – Тайъс Джоунс (16), Дейвид Роди (15), Санти Алдама (14), Брандън Кларк (12), Зиайре Уилямс (11) и Стивън Адамс (10) бяха останалите с поне десет пункта.

Джа Морант се отличи с трипъл-дабъл за успеха на Гризлис.

Двукратният носител на приза за Най-полезен играч в Лигата Янис Адетокумбо имаше относително тиха вечер за „елените“, завършвайки с 19 точки, шест борби и пет асистенции. С толкова приключи и Боби Портис от пейката. МарДжон Бошамп се отчете с 12, а по 10 добавиха Джордан Нвора и Ей Джей Грийн.

Седмият последователен успех на Мемфис ги изкачи и еднолично на върха в Западната конференция с баланс 19-9. Милуоки е втори на Изток с 20 победи и осем загуби. В следващите си мачове Бъкс се изправят срещу Юта Джаз в неделя, докато Гризлис пътува до Оклахома за визита на Тъндър ден по-рано.

Останалите резултати:

Хюстън Рокетс – Маями Хийт 108:111

Юта Джаз – Ню Орлиънс Пеликанс 132:129 след продължение

Ел Ей Клипърс – Финикс Сънс 95:111. /БГНЕС