Мемфис изравни серията с Голдън Стейт след 47 точки на Морант

Звездата на Мемфис Гризлис Джа Морант избухна с 47 точки в мач номер 2 от полуфиналната плейофна серия с Голдън Стейт Уориърс, спечелен от Мемфис със 106:101. След домакинския успех Гризлис изравниха серията с Уориърс на 1-1.

Двата тима направиха втори пореден оспорван двубой, като домакините поведоха в началото и преднината им достигна 11 точки в средата на третата част, но Стеф Къри и компания направиха късен обрат, за да дръпнат с 4 точки в четвъртата част. В заключителните минути Морант бе неудържим, като той вкара последните 15 точки за Гризлис, за да донесе ценната победа на своите.

Морант, който спечели наградата за най-прогресиращ играч на сезона, изравни личния си рекорд за най-много точки в плейофен мач и се превърна в третия играч след ЛеБрон Джеймс и Коби Брайънт, който има повече от една среща с 45+ точки в плейофите, преди да навърши 23 години. Гардът добави 8 асистенции, 8 борби и 3 откраднати топки към статистиката си, като той наниза 5 тройки и реализира 12 от 13 наказателни удара.

"Загубата в миналия мач ми тежеше, защото аз изпуснах последната стрелба. Но си казах, че днес трябва да спечелим и ще го направим. Нагърбих се с отговорността да ни донеса успеха на корта", сподели Морант след двубоя. Злеър Уилямс добави 14 точки за победителите, а Джарън Джаксън-джуниър вкара 12.

За Голдън Стейт над всички бе Стеф Къри с 27 точки, 9 борби и 8 асистенции, Джордан Пуул реализира 20 точки, но Клей Томпсън завърши с едва 12 точки при 26,3 процента успешна стрелба. На Уориърс изневери и традиционно силната стрелба от далеч, като те вкараха едва 7 тройки от 38 опита.

Мач номер 3 от серията е в събота в Сан Франциско.

В другия двубой от тази нощ Бостън Селтикс победи Милуоки Бъкс със 109:86 у дома и изравни серията на 1-1. /БГНЕС