Мехмед Дикме: В интерес на всички партии е да одобрят проектоправителството на ИТН

"Интересите на хората трябва да бъдат над личните интереси на политиците. Политиците трябва да загърбят своето лично его и да подкрепят правителство, за да върви държавата напред. България не е в криза, България сега има повече пари от 2001 - 2005 година. Идея си нямате колко много ресурс се хаби в България и затова корупцията е толкова голяма, защото има много пари". Това каза пред БНР Мехмед Дикме, председател на гражданско сдружение ДЕН, министър на земеделието от 2001 до 2005 г. в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Според него проблемът на управлението на държавата е, че администрацията е обезкървавена от гледна точка на способни кадри.

БГНЕС припомня, че гражданско сдружение ДЕН подкрепи коалицията ГЕРБ-СДС на парламентарните избори на 4 април.

"Правилно е, който иска да подкрепи правителството, предложено от Слави Трифонов. През следващите дни очаквам от номинирания за министър-председател да излезе с конкретна програма. В интерес на всички партии е да бъде одобрено това правителство с ясен хоризонт до 1 година, да минат президентските избори, да се успокои обществото", коментира Дикме.

Дикме посочи, че ДПС трябва да търси начин как да реанимира имиджа на партията, а Бойко Борисов да излезе извън играта. "Всички политици имат нужда от успокоение. Държавата има необходимост от възстановяване на своя имидж, особено сред чуждестранните инвеститори. Това може да стане със стабилно правителство с ясен мандат, ясна програма и с ясни цели", каза той. /БГНЕС