Меган Маркъл и принц Хари посетиха Ню Йорк

Херцогът и херцогинята на Съсекс осъществиха първата си публична визита в Ню Йорк заедно – това е първото им голямо пътуване след раждането на дъщеря им Лилибет Даяна преди два месеца.

Меган каза, че е „чудесно да се върне в града”. Двойката посети места, свързани с 9/11 в месеца, в който светът отбелязва 20 години от атентатите, съобщава Би Би Си.

Хари и Меган ще участват в събитие в Ню Йорк този уикенд, призовавайки световните лидери да приемат политика за справедливо разпределение на ваксините.

По време на посещението си в Ню Йорк те посетиха Световния търговски център One, построен на мястото на кулите близнаци, разрушени при атентатите на 11 септември 2001 година.

Те позираха за снимки на върха на небостъргача, заедно с кмета на Ню Йорк Бил де Блазио и губернатора на щата Ню Йорк Кати Хочул.

По-късно двойката, която живее в Калифорния от началото на пандемията, отдаде почитта си към жертвите на атентатите от 11 септември на мемориалния площад в града и посети Мемориалния музей на 9/11. /БГНЕС