Медведев спря Димитров на полуфиналите във Виена

Григор Димитров не успя да се класира за финала на турнира от сериите АТП 500 във Виена, след като загуби от бившия номер 1 в света Даниил Медведев с 4-6, 2-6 в мач от полуфиналите на надпреварата.

Първата ракета на България показа добър тенис, но не успя да се противопостави на намиращия се в топ форма руснак, който бе почти безгрешен на собствен сервис. В първия сет двамата взимаха подаванията си до 2-2, когато Медведев проби, след което нямаше проблем да затвори сета. Във втората част шампионът от Ю Ес Оупън 2021 взе подаването на Димитров два пъти и в крайна сметка спечели мача след час и 25 минути игра.

Медведев не даде нито една възможност за пробив на съперника си, като загуби само осем точки на сервис в целия двубой. Руснакът завърши срещата със 17 печеливши удара и едва четири непредизвикани грешки, докато Григор реализира 21 уинъра, но допусна 24 грешки.

По този начин Димитров не успя да достигне първи финал в Тура от повече от четири години насам, докато Медведев продължава напред и ще очаква Денис Шаповалов (Канада) или Борна Чорич (Хърватия) в утрешния финал. За българския тенисист остава още един турнир преди края на сезона - Мастърсът в Париж, който започва в понеделник, а съперник на Димитров в първия кръг ще бъде нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп. /БГНЕС