Медведев сломи Ивашка и си гарантира сблъсък със Зверев в Индиан Уелс

Даниил Медведев продължи с отличното си представяне в последния близо месец, след като записа пореден успех, този път над Иля Ивашка, за място в 1/8-финалите на Мастърса в Индиан Уелс след 6-2, 3-6, 6-1 за около един час и 45 минути игра.

Даниил Медведев.

Руснакът, който спечели в последователни седмици турнирите в Ротердам, Доха и Дубай, постигна втора победа в калифорнийската пустиня. Той стартира ударно срещу беларуския си опонент, пробивайки още първото му подаване, а след това направи още един брейк, с който сложи точка на спора в откриващия сет.

Във втората част Медведев отново започна с пробив, но този път Ивашка показа зъби и го върна, а след това дочака своя миг в осмия гейм, в който направи нов брейк и сервира впоследствие успешно за сета. В заключителната трета част обаче петият в схемата даде само един гейм на беларусина и така закономерно се класира за осминафиналите на надпреварата. Там негов съперник ще бъде Александър Зверев, който се наложи трудно над Емил Руусувуори от Финландия също в три сета.

Изненадата дойде в мача на третия поставен Каспер Рууд с Кристиан Гарин. Чилиецът елиминира норвежеца след успех с 6-4, 7-6 (2). Гарин ще играе с Алехандро Давидович Фокина в следващата фаза, след като испанецът отстрани Карен Хачанов. Андрей Рубльов и Камерън Нори си уредиха среща в друг сблъсък от 1/8-финалите, а представителят на домакините Франсис Тиафо ще играе в спор за място на четвъртфиналите срещу Алехандро Табило от Чили. /БГНЕС