Медведев се справи с Монфис и си уреди руски сблъсък с Хачанов

Даниил Медведев стартира с победа участието си на тенис турнира в Монте Карло. Четвъртият в схемата руснак надви френския ветеран Гаел Монфис с 6-2, 6-4 за близо час и половина игра.

След равностойни първи четири гейма в откриващия сет, Медведев натисна и взе четири безответни, за да поведе в резултата. Втората част започна с три спасени точки за пробив от страна на Монфис, който удържа подаването си и след това проби за 3-1 след още три отразени шанса пред съперника. Французинът обаче се срина от 4-1 в своя полза и не спечели нито един гейм до края на сета.

Медведев завърши без ас и с четири двойни грешки, но спечели 83% от точките при първи сервис. Той приключи с по 11 уинъра и 11 непредизвикани грешки, докато Монфис направи повече печеливши удари – 17, но и значително повече грешки – 25. За Медведев предстои изцяло руски сблъсък с Карен Хачанов, който по-рано елиминира съпротивата на Франсиско Серундоло от Аржентина.

В горната половина на схемата стана ясен още един 1/8-финал. Шампионът от Ещорил Хуберт Хуркач продължава с победите и преодоля Роберто Баутиста-Агут, а следващият му опонент е номер 8 Каспер Рууд. /БГНЕС