Сиксърс оцеляха в Ню Йорк след 7 точки на Макси в последните 25 секунди

Филаделфия Севънтисиксърс запази живи надеждите си да се класира за полуфиналите в Източната конференция, след като победи Ню Йорк Никс със 112:106 след продължение като гост в петия мач от серията между двата тима.

В "Медисън Скуеър Гардън" Сиксърс бяха съвсем близо до елиминацията, след като изоставаха с шест точки 25 секунди преди края, но Тайрийз Макси прати мача в продължение, в което гостите се наложиха, за да намалят изоставането си в серията на 2-3.

Всичко изглеждаше приключило, след като Никс дръпнаха с 96:90 при по-малко от половин минута до финалната сирена. Макси отговори с тройка и фал в следващата атака, но Джош Харт вкара един фал от два опита и домакините поведоха с 3 точки. Макси не се предаде и вкара много далечна тройка, за да вкара мача в продължение.

"Мислех си единствено, че трябва да намерим начин да оцелеем. Нямахме избор, целият сезон висеше на косъм", сподели след успеха Макси, който завърши с 46 точки, 9 асистенции и 5 борби. Центърът Джоел Ембийд реализира трипъл-дабъл - 19 точки, 16 борби и 10 асистенции, а Тобиас Харис се отчете с 19 точки и 8 борби. За Никс Джейлън Брънсън наниза 40 точки.

Серията се мести във Филаделфия за шести мач, който ще се играе в петък от 4:00 часа сутринта българско време.

Останалите резултати:

Кливланд Кавалиърс - Орландо Меджик 104:103 (3-2)

Милуоки Бъкс - Индиана Пейсърс 115:92 (2-3). /БГНЕС