Медведев с първа титла за годината, Кирьос отново на финал

Световният номер 1 Даниил Медведев сложи край на дългата си суша без титли, след като победи британеца Камерън Нори със 7-5, 6-0 във финала на турнира от сериите АТП 250 в Лос Кабос, Мексико. За руснака това бе първа титла за годината, като той бе в серия от пет поредни загубени финала след триумфа си над Новак Джокович на Откритото първенство на САЩ миналото лято.

В първия сет двамата си размениха по един пробив за равенство 5-5, след което Медведев влезе в серия от осем поредни гейма, за да затвори мача след час и 23 минути игра. По този начин лидерът в ранглистата, който не загуби нито един сет тази седмица, стигна до 14-та титла в кариерата си.

"Не беше лесно, Кам е невероятен играч, беше много напрегнат мач. Когато играеш срещу него, трябва да се бориш за всяка точка", сподели Медведев след успеха, който му донесе 250 точки и го изкачи до пето място в надпреварата за Финалите на АТП в Торино.

Кирьос продължава с добрите изяви

Австралиецът Ник Кирьос и японецът Йохишито Нишиока ще се изправят един срещу друг във финала на турнира от сериите АТП 500 във Вашингтон, след като спечелиха своите полуфинални мачове. Финалистът от Уимбълдън Кирьос, който отрази пет мачбола при успеха си над Франсис Тиафо на четвъртфиналите, бе по-категоричен срещу шведа Майкъл Имер и се наложи със 7-6(4), 6-3.

"Щастлив съм, че отново съм на финал, въпреки че съм далеч от най-добрия си тенис", сподели Кирьос, който за първи в кариерата си достигна финалите на два поредни турнира. 27-годишният австралиец е шампион във Вашингтон от 2019-та година.

Във втория полуфинал 96-ят в света Нишиока изненада водача в схемата Андрей Рубльов от Русия с 6-3, 6-4. Нишиока е загубил и трите си досегашни мача с Кирьос.

При жените във финала ще се срещнат Кая Канепи и Людмила Самсонова. /БГНЕС