Медведев няма да защитава титлата си в Ротердам

27-годишният действащ шампион Даниил Медведев се оттегли от турнира в Ротердам поради умора и травма в областта на дясното стъпало, обяви световният номер 3 от Русия.


Медведев, който отстъпи наскоро на Яник Синер във финала на Аустрелиън Оупън, след като водеше с 2-0 сета, прекара рекордните 24 часа и 17 минути в турнирите от Големия шлем на кортовете на „Мелбърн Парк“. Руснакът надви Синер в спора за трофея в Ротердам миналата година.

„За съжаление трябва да се оттегля от турнира в Ротердам. След невероятно труден и продължителен рейд в Австралия тялото ми (особено дясното стъпало) все още не е възстановено, за да мога да защитавам титлата си. Обичам да играя в Ротердам, имам дълга история с турнира и очаквам с нетърпение да се завърна там през 2025“, написа шампионът на Ю Ес Оупън 2021 в свое изявление.

Световният номер 4 Синер ще бъде първи поставен в нидерландския град след отказа на Медведев, като Андрей Рубльов, Холгер Руне и Хуберт Хуркач са сред другите високопоставени тенисисти, участващи в надпреварата от сериите ATP 500. Турнирът ще се проведе в периода 12-18 февруари. /БГНЕС

Категории: