Медведев и Синер си уредиха среща на 1/2-финалите в Маями

Даниил Медведев се класира за полуфиналите на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като спря Николас Джари след 6-2, 7-6 (7). Мачът продължи малко над час и 40 минути.


Шампионът от миналата година започна силно и след два пробива дръпна в резултата. Във втората част представителят на Чили бе по-равностоен на третия в схемата и се стигна до тайбрек, в който Медведев губеше с 3-5 точки. Впоследствие Джари спаси два мачбола, но при третия се пропука и така съперникът му продължи напред.

За Медведев предстои сблъсък с Яник Синер в повторение на финала от миналата година. Номер 2 в схемата от Италия очаквано се наложи над непоставения Томаш Махач от Чехия с 6-4, 6-2.


Махач оказа някаква съпротива на шампиона от Аустрелиън Оупън в първия сет, когато в началото на частта двамата си размениха по един пробив, но след това допусна нов такъв, който доведе и до загуба на сета. Във втория чехът не бе равностоен на по-именития си съперник и спечели само два гейма.

Синер и Медведев имат общо десет мача помежду си, като балансът в тях е 6-4 победи в полза на руснака. Любопитното е, че Медведев спечели всяка една от първите им шест срещи, но в следващите четири Синер е неизменно победител, включително и на финала в Австралия през януари, когато изоставаше с два сета пасив. /БГНЕС