Медведев и Джокович са четвъртфиналисти в Астана

Даниил Медведев оформи четвъртфиналистите на силния тенис турнир от сериите АТП 500 в казахстанския град Астана, след като надигра Емил Руусувуори с 6-3, 6-2 за около един час и 15 минути игра.

Поставеният под номер2 в схемата руснак стартира с ранен пробив срещата, като имаше още три брейкбола в седмия гейм. Финландският му опонент се спаси, но така и не успя да върне пробива, като инкасира още един до края на частта. Втората започна по идентичен начин – Медведев проби, но Руусувуори върна брейка.

Даниил Медведев.

До 3-2 в полза на руснака играта вървеше равностойно, но тогава шампионът на Ю Ес Оупън 2021 превключи на по-висока предавка и след три безответни гейма ликува с крайната победа. Медведев игра силно на свой сервис, като загуби само пет точки на първи сервис за целия мач. В спор за място на полуфиналите той ще играе с испанеца Роберто Баутиста-Агут.

Победителят ще се изправи срещу спечелилия двойката Новак Джокович – Карен Хачанов. По-рано през деня, сърбинът се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите АТП 500 в Астана, Казахстан, след като даде само четири гейма на Ботик ван де Зандсхулп за крайното 6-3, 6-1 за около един час и десет минути игра.

Вчера шампионът от Тел Авив се разправи с чилиеца Кристиан Гарин на старта, печелейки с 6-1, 6-1, като днес се оказа твърде сериозно предизвикателство и за нидерландеца Ван де Зандсхулп. Първият сет бе решен след един-единствен пробив за Джокера, дошъл в шестия гейм. Оттам-нататък той запази хладнокръвие и не позволи на съперника да се завърне в резултата.

Новак Джокович.

Втората част мина изцяло под диктовката на Ноле, който загуби първия гейм в сета, но след това спечели шест безответни за крайния успех. Четвъртият в схемата завърши с чудесен процент на спечелени точки на първи сервис – 80%, като спаси и двете точки за пробив пред Ван де Зандсхулп. В спор за място на полуфиналите сърбинът ще играе с руснака Карен Хачанов, който по-рано обърна финалиста от Тел Авив Марин Чилич.

Седмият поставен Хуберт Хуркач отстрани представителя на домакините Александър Бублик и ще играе със Стефанос Циципас в последните осем на турнира. Адриан Манарино е съперник на Андрей Рубльов в горната половина. /БГНЕС